Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Δημοσιογράφος περιέγραψε στο Twitter τη σεξουαλική της κακοποίηση από αστυνομικούς!


Θύματα απίστευτης σεξουαλικής βίας έπεσαν δύο γυναίκες δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα πρόσφατα γεγονότα τηςπλατείας Ταχίρ στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Οι δύο γυναίκες περιγράφουν με δραματικό τρόπο τα όσα έζησαν, ενώ κάνουν λόγο για απόπειρα «εκφοβισμού του Τύπου».

Αμερικανοαιγύπτια ανταποκρίτρια για την Guardian και την Toronto Star, η Mona Eltahawy υποστηρίζει μάλιστα ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από αστυνομικούς, άνδρες των δυνάμεων καταστολής εξεγέρσεων, οι οποίοι της είχαν δέσει τα μάτια.
H Eltahawy περιέγραψε στο Twitter την εφιαλτική εμπειρία της, ανεβάζοντας φωτογραφίες της με τα χέρια της σε γύψο έπειτα από την επίθεση. ''Είμαι ελεύθερη'', ήταν το πρώτο δραματικό tweet της μετά από 12 ώρες κατά τις οποίες η τύχη της αγνοούνταν, ενώ στο τέλος έγραψε ''Η Αίγυπτος πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς τους μπάσταρδους''.


Η Γαλλίδα Caroline Sinz που εργάζεται για γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3, είπε: «Εγώ και ο κάμεραμαν, ενώ καλύπταμε τα γεγονότα, χωριστήκαμε λόγω αναταραχής. Ξαφνικά δέχθηκα επίθεση από ομάδα ανδρών και υπέστη ουσιαστικά βιασμό, μπροστά στον κόσμο, υπό το φως της ημέρας».Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία της Sinz:


Πηγή : mediagate.gr